Airstream kopen in Nederland

Aan de kop van de pagina ziet u de 2 meest gebruikte zoektermen voor een Airstream. En daar hebben we natuurlijk voor u de antwoorden op.  Veel mensen denken dat Airstream staat voor een soort caravan. Het is echter 'gewoon' een merknaam van Thor Industries in de USA. Dat bedrijf is wereldwijd eigenaar van talloze ook hier bekende merken zoals bijvoorbeeld Hymer en Alko.

Een Airstream valt onder het type 'aircraft style' caravan. In de USA noemen ze een caravan een towable. Het woordje caravan wordt alleen in de EU gebruikt. Elders betekent het vooral 'karavaan'.

Funtear is voortgekomen uit een restauratiebedrijf van Airstreams. Deze activiteit kunt u vinden op airstreamprofessionals.com. In principe is het vakmanschap gelijk. Het restaureren van een Airstream staat gelijk aan nieuwbouw van een Funtear. 

Aan u de keuze. Airstream is uiteraard een zogenaamd premium brand en voor met name particulieren is dat toch een belangrijk aankoopargument. Voor ons maakt het echt niet uit of u een Funtear besteld of een Airstream door ons laat restaureren of importeren. Prijzen voor Airstreams zijn natuurlijk afhankelijk van de transportkosten en de staat van onderhoud. Grofweg heeft u een minimum budget nodig van € 35.000 (2023) voor een Vintage en de prijzen voor een nieuwe US versie beginnen bij € 82.500 en voor de EU versie bij € 105.500. Restauraties vanaf € 30.000.

Voor meer info over Airstream importeren, restaureren of direct contact gaat u naar airstreamprofessionals.com of airstream-holland.nl