Over ons

FunTear Structures bouwt in retro stijl iconische caravans, cabins, teardrops & motorhomes. Funtear is de enige Nederlandse fabrikant van aluminium ‘aircraft style’ producten. We worden vaak vergeleken met Airstream die ook dit soort trailers bouwt. In de wereld is het aantal fabrikanten van deze producten nog maar op de vingers van 1 hand te tellen. Het is echt een (niche) product voor ware liefhebbers van tijdloos design en ambachtelijk vakwerk. Helemaal op maat gemaakt met kwalitatief de beste materialen. Gekscherend zeggen wij wel eens dat we eigenlijk caravans bouwen voor mensen die niet van caravans houden. Dat vat de essentie van ons product eigenlijk nog het beste in 1 zin samen. Sinds 2019 bouwen we onze opvallende structuren ook in Red Cedar Wood en Glasfiber waardoor we in elke budgetklasse een aanbod hebben.

Zoals bij zoveel bedrijven is FunTear Structures ontstaan uit een passie. In ons geval passie voor aluminium caravans van Amerikaanse origine. Rond 1999 begon bij oprichter René Leenders het idee te ontstaan om promotioneel iets te gaan doen voor zijn Catering & Event bedrijf. Het resultaat van dat idee was de aanschaf van een aluminium caravan uit 1973 die dienst moest gaan doen als promotievoertuig.  Maar dat bleek al snel minder eenvoudig als gedacht. Een Amerikaanse caravan hang je niet zomaar achter een willekeurige Europese auto en qua restauratie was het al helemaal een geval apart. De zoektocht naar aluminium restauratie, polijsten, popnagels en remtechnieken resulteerden uiteindelijk in het importeurschap van het beroemde merk Airstream. Maar tijdens de zoektocht kwamen er nog veel meer andere typisch Amerikaanse caravans tevoorschijn die hier niet zo bekend zijn. De Teardrop Trailer, de Canned Ham Trailer bijvoorbeeld of de 5th wheel.

In eerste instantie is FunTear Structures opgericht om in eigen beheer kleine teardrops te produceren op dezelfde manier zoals de grote aluminium caravans. Vandaar de samentrekking van het woord ‘ FUN’ en het woord ‘ TEAR’ . Onze bouwwijze wijkt behoorlijk af van de voor dit type veel gebruikte houtbouw of sandwichpaneel bouw. Hierdoor ontstaat een duurzaam product wat helemaal met de hand is gebouwd. FunTears zijn absoluut geen massaproduct. De eerste FunTear Teardrop tekeningen dateren uit 2006. Het heeft al met al toch nog 5 jaar geduurd voordat de eerste FunTear Teardrop op de markt kwam.

Gaandeweg de ontwikkeling van onze teardrop ontstond het idee om zelf een grote versie te bouwen geïnspireerd op de Amerikaanse modellen uit de jaren 1950. Met 10 jaar ervaring in de restauratie van aluminium caravans en met het oplossen van de meest onwaarschijnlijke problemen is in 2011 de FunTear Retro geïntroduceerd gevolgd door de Retro II in 2014 en de Retro III in 2018. Veel panelen en veel popnagels maar dan op basis van de moderne technologie. Net zoals onze Teardrops wordt ook de FunTear Retro III met de hand gebouwd met en voor onze klanten. Productie vindt in zijn geheel plaats in onze fabriek in Oirschot en Gemonde..

FunTear Structures heeft een verkoopconcept dat geheel is gebaseerd op klantwens. Elk product is uniek waarbij niets teveel is. Klanten bepalen zelf de uitvoering, de beremming, inrichting en bepalen ook zelf de te installeren apparatuur. Geen vooraf bepaalde items of voorkeur voor merken. Een FunTear is net als een maatkostuum. Anno 2018 worden FunTears ingezet voor diverse toepassingen. Niet alleen als caravan maar ook als guest house, cabins, AirBNB locaties, chalets, drijvende constructies en recreatiewoningen.

De bedrijfsfilosofie achter FunTear wordt vooral bepaald door het woord ‘ FUN’.  Het bezitten van een FunTear product is leuk en klantbetrokkenheid bij de totstandkoming van onze trailers vinden we essentieel. Een FunTear is het ideale product om te ontsnappen aan ons moderne jachtige bestaan. Onthaasten om een modern begrip te gebruiken. Onthaasten vindt u ook terug als u onze producten aanschaft net zoals de fun. Samen maken we uw droomtrailer en daar nemen we uitgebreid de tijd voor.

Heeft u interesse in onze fantastische producten? Neem dan contact op voor een persoonlijke afspraak. Samen gaan we dan een plan maken om uw FunTear te realiseren. Uiteraard hebben we in onze fabriek voldoende voorbeelden staan om een beeld te vormen van onze producten.

Het maken van een handgebouwde FunTear is niet vergelijkbaar met seriematig gebouwde caravans van standaard materialen. Het is daarom niet zinvol om beide producten met elkaar te vergelijken. Wij maken vrijwel alle onderdelen zelf en gebruiken geen massaal geproduceerde ramen, deuren etc.