FAQ | Veel gestelde vragen

Hier is een sectie met de meeste veelgestelde vragen aan zowel onze verkoop als support team. Heeft u niet de antwoorden gevonden die u zocht? Start een chat of whatsapp gesprek met Funtear in de rechter benedenhoek.

 

Wat is Funtear Structures?

Funtear Structures is fabrikant van retro stijl structuren naar 1950 ’s ontwerp. Ook aangeduid als 'aircraft style trailers' of in goed Nederlands: vliegtuig stijl structuren. We bouwen trailers, caravans, tiny houses, pods, lodges, waterhouses, foodtrucks, teardrops, campervans en 5th wheels. Funtear is gevestigd in Nederland. We verschepen wereldwijd. Funtear heeft 3 belangrijke types van shell: geklonken aluminium (klassiek), rood cederhout shingle bekleding en glasfiber.

Wanneer is Funtear opgericht?

Funtear begon in 2006 met het ontwikkelen van onze eigen teardrop trailer. Daar komt de naam Funtear ook vandaan. Het idee achter onze Funtear teardrop was om een trailer te bouwen op dezelfde manier als de vliegtuig stijl geklonken versies. In ons ontwerp richten we ons op de gekromde vormen. Onze deur moest speciaal zijn als wel. We hebben een fetish voor deuren:-).

Funtear is een merk van BroVest Holding BV en wordt in licentie gebouwd door Retro Craft BV

Welke shell types heeft Funtear?

Wij bouwen in geklonken aluminium (ruw, gepolijst of geanodiseerd), glasfiber (op kleur gespoten) en ceder hot

Heeft u een lijst van alle modellen?

Natuurlijk hebben we een lijst van al onze modellen. Hier gaan we:

Retro Recreatie Caravans in geklonken aluminium:

 • Funtear QT – 4.5 m
 • Funtear SA – 5.90 m
 • Funtear TA – 5.90 m
 • Funtear XLE – 6.80 m
 • Funtear XL – 7.30 m
 • Funtear XXL – 8.70 m

Retro Commercial & Foodtrucks in geklonken aluminium:

 • Funtear Fiber Foodtruck serie
 • Funtear SA – 5.90 m
 • Funtear TA – 5.90 m
 • Funtear XLE – 6.80 m
 • Funtear XL – 7.30 m
 • Funtear XXL – 8.70 m
 • Funtear XXXL – 10.10 m

Funtear Fiber Foodtrucks (de glasvezel shells)

 • Funtear 30 Fiber – 2.95 m
 • Funtear 40 Fiber – 4.20 m
 • Funtear 50 Fiber – 5.45 m
 • Funtear 70 Fiber - 6.70 m

Funtear Cabin Lodge in geklonken aluminium (permanente plaatsing)

 • Funtear cabine 80 – 8.70 m * 3.65 m
 • Funtear cabine 100 – 10.10 m * 3.65 m
 • Funtear Cabin 115 – 11.50 m * 3.65 m

Verkrijgbaar met optionele lantaarn dak en als een FunFloat bouwen op een ponton.

Funtear Cedar Woody (permanente plaatsing)

 • Funtear Woody 450 – 4.50 m * 2.20 m
 • Funtear Woody 625 – 6.25 m * 2.20 m
 • Funtear Woody 850 – 8.50 m * 2.20 m

Cedar Woody kan ook worden gemaakt in Funtear Cabin Lodge specs alleen met een lantaarn dak.

En natuurlijk kunnen we in elk aangepast formaat bouwen dat u wilt.

Is Funtear een Airstream?

Nee, zeker niet. Airstream Inc is een collega-fabrikant die ook vliegtuigen stijl aluminium caravans bouwt. Technisch gezien zijn er meer verschillen dan gelijkenissen. Airstream is waarschijnlijk de bekendste bouwer van het aluminium geklonken type van producten en wordt vaak geïdentificeerd met het type zelf. Airstream produceert alleen recreatie Trailers/Campervans en maakt deel uit van de grootste RV fabrikant in de wereld: Thor Industries.

FunTear Structures is ontstaan uit een restauratiebedrijf van oude Amerikaanse aluminium caravans (tin cans) en heeft uitgebreide kennis opgedaan van het bouwproces. FunTear heeft die kennis getransformeerd tot een eigen product. Funtears zijn een Europees product en wordt naar EU eisen gebouwd.

Andere vernieuwde bedrijven die nog steeds vliegtuig stijl trailers bouwen zijn o.a. Bowlus Road Chief, Silver Bullet en Silverstreak. Terug in de jaren 1950 waren er tal van bedrijven actief. De de stijl aanhangwagens van het vliegtuig zijn hoofdzakelijk hand gebouwd die tot hen een totaal verschillende Liga in vergelijking met standaard productie aanhangwagens maakt.

Gepolijst, SSL of onbehandeld aluminium?

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten aluminium die we kunnen kiezen voor onze Funtear is een veelgestelde vraag. Hier is de uitleg.

Allereerst. Vliegtuigen stijl Trailers zijn aanvankelijk niet bedoeld om een spiegelglans hebben. Het is een gevolg van het verwijderen van aangetast vlekken op aluminium. Corrosie treedt op wanneer onbehandeld aluminium wordt blootgesteld aan zuurstof. Oorsponkelijk werden de Vintage caravans beschermd door was of lak laag. Zodra dat is vergaan of verwijderd begint de corrosie! Blanke lak heeft een levensduur van 20 jaar… Dus dat verklaart waarom Vintage trailer vaak spiegelglans gepolijst zijn.

De eerste soort aluminium welke we gebruiken is onbehandeld aluminium. Dit aluminium zal vrij snel verouderen en krijgt een matte olifantshuid als afwerking. Corrosie op aluminium eet het materiaal niet op zoals bij ijzer. Het is gewoon een soort van poeder die erop komt te liggen. Dus voor een echte vintage look en feel…. onbehandeld aluminium. En het is de goedkoopste soort die we kunnen gebruiken.

Ten tweede bieden wij de gepolijste aluminiumhuid. De panelen worden mechanisch gepolijst tot een hoge spiegelglans. Uw trailer ziet er verbluffend uit. U kunt een was gebruiken om uw gepolijste huid in goede staat te houden. Te zijner tijd moet u uw telkens uw trailer opnieuw polijsten. Wij adviseren om het te houden up-to-date om het andere jaar. Voor onderhoud aan uw gepolijste trailer heeft u een aantal gereedschappen nodig en vergt ongeveer 30 minuten per vierkante meter.

Het meest verkochte materiaal nochtans is SSL aluminium. Dit is u geborsteld en geanodiseerd Stainless Steel Look. Geanodiseerd aluminium is beschermd tegen corrosie. Dit is een onderhoudsvrij materiaal. Alleen water en zeep voldoen. Bovenop dit SSL kunnen wij een extra laag blanke lak toepassen om oppervlakte krassen te voorkomen.

Welke producten maakt Funtear?

Funtear bouwt retro structuren in 3 verschillende shell types en allerlei product categorieën. Alle Funtears zijn op maat gebouwd naar de wensen van onze klant. Funtears zijn volledig zelfdragende monocoque constructies. We beginnen met een leeg basisvoertuig en richten dat vervolgens in.

Funtear Shell Soorten

 1. Aluminium geklonken shell> -Funtear retro
  De klassieke vliegtuig stijl geklonken aluminium body. Gebruikt voor reizen Trailers, Lodges, foodtrucks, commerciële doeleinden, verhuureenheden
 2. Red cederhout-> Funtear Woody
  Dezelfde vorm, ander materiaal. Gebruikt als statische eenheden als Guesthouse, sauna of AirBNB locatie
 3. Glassfiber-> Funtear Fiber
  Glassfiber reproductie van de klassieke retro. Gebruikt als bartrailer of foodtruck

Funtear modellen

 1. Funtear retro-> recreatie caravans en gebruik voor commerciële doeleinden
 2. Funtear Cedar Woody-> vakantiehuisjes en saunabooth
 3. Funtear Lodge & Cabin-> Tiny House versies van onze klassiekers voor leisureparks
 4. Funtear float-> retro constructies op een ponton voor jachthavens
 5. Funtear 5e wiel-> grote 5e wielversie van onze retro model
 6. Funtear Fiber-> glassfiber reproducties van ons retro model voor gebruik als bartrailer of foodtruck

Wat is Funtear SSL?

SSL betekent: Stainless Steel Look (inox look) Het wordt aangeduid als de geborsteld geanodiseerd aluminium platen die we gebruiken voor onze klassieke geklonken Funtear Retro modellen. Het SSL aluminium is een van uw keuzes wanneer u een Funtear Retro bestelt. Andere keuzes zijn gewoon onbewerkt aluminium, spiegelglans gepolijst aluminium en gespoten of gekleurd aluminium (wrap).

Is een Funtear EUR1?

Ja. Een Funtear is in Nederland gebouwd met de belangrijkste Europese componenten. Dus we voldoen aan de EUR1. Als u behoefte heeft aan een EUR1 document met uw aankoop moeten we dat op voorhand aanvragen. Het duurt een paar weken voordat de autoriteiten een EUR1 document afgeven.

Wat is Tin Can Town?

Tin Can Town is de naam van een recreatie park concept. Met de opkomst van de platform economie wordt het interessant om Funtears en klassieke Vintage units als een AirBNB locatie, pension of op pretparken te verhuren. Retro resorts zijn een geweldig boetiekhotel. Dus dat is waarom we ons eigen platform bedachten.

Tin Can Town is een combinatie van Funtear structuren. U kunt grote ervaringen creëren met Funtear Cabins & Lodges, Funtear Retro’s en Funtear Cedar Woodys.

Stel je een mooie Funtear Retro om in te slapen, een mooie Funtear Woody met uw luxe badkamer en sauna en een grote patio met een hot tub. Een Big Green Egg om uw favoriete maaltijden te koken. Dat is de WOW factor!

 

Wat zijn Funtear Woody afmetingen?

Wij kunnen om het even welke Woody in een gewenste grootte bouwen. Normaal wordt de grootte van de vloerplaten gebruikt als basis voor grootte. Onze basismodellen zijn:

Funtear Woody 4 = 4,80 m

Funtear Woody 6 = 6,10 m

Funtear Woody 8 = 8,50 m

Buitenbreedte = 2.20 m
Interieur breedte = 2.05 m

Funtear Woody is een Tiny House voor een vaste plaatsing. We kunnen er uiteraard een rijdend onderstel bij plaatsen om aan mogelijke wetgeving te voldoen. Wij kunnen wielen voor compliancy met lokale regels toevoegen.

Wat zijn Funtear mansion & Streamcamper maten?

Wij bouwen elke aangepaste grootte voor uwvakantiewoning of tiny house. Onze basis units zijn 2.45 danwel 3.65 m breed

Funtear Streamcamper 1 = 5.90m

Funtear Streamcamper 2 = 7.30m

Funtear Streamcamper 3 = 8.70m

Funtear Mansion 1 = 8.70 m

Funtear Mansion 2 = 10.10 m

Funtear Mansion 3 = 11.50 m

Als extra functie u een lantaarn dak bestellen.

Hoe seal ik een Funtear Retro?

Onze klassieke Funtear retro model lijn heeft een geklonken aluminium shell gebouwd op een gelaste frame constructie. De afzonderlijke platen van aluminium zijn ook afgewerkt met Dekasyl Kit om een waterdichte trailer te creëren. Door zijn structurele kenmerken zal het aluminium zich in warme omstandigheden uitbreiden en in koudere omstandigheden krimpen. Daarbij komt er grote druk op de trailers tijdens transporten. Voor de kit is dit een heavy duty gebruik en daarom moet u ze regelmatig controleren. In de loop van de tijd kunnen kleine scheuren in de kit leiden tot enige lekkage. U kunt dit eenvoudig aanpakken en het behoort tot het standaard onderhoud aan uw vliegtuigbouw caravan.

Als u geconfronteerd met een lekkage kan het moeilijk zijn om precies te bepalen waar het is. Het merendeel van de lekkages doen zich voor rond het dak bij de ventilatieopeningen, airconditioning en ramen. Beste oplossing is om deze gebieden opnieuw te kitten. Het is een zeer eenvoudige taak die niet erg tijdrovend is.

Op de daken gebruiken we Dekasyl 1512 butyl Sealant. In de buurt van de airco en het dak ventilatieopeningen gebruiken we ook butyl tape. Tussen de panelen op de bovenste segmenten gebruiken we de Dekasyl 8936 Sealant. De binnenste panelen zijn verzegeld met Dekasyl MS-2.

Als u uw trailer niet zelf opnieuw wilt verzegelen kunt u overal ter wereld een onafhankelijk Caravan Service Center bezoeken. Normaal gesproken duurt het niet meer dan 2 uur in totaal. Funtear klanten kunnen hun trailer altijd meenemen naar de fabriek in Boxtel NL voor service. De eerste 4 jaar na aankoop bieden wij een gratis afdichting service aan aan onze klanten in onze fabriek.

Wat is de prijs van een Funtear?

Veruit de meest gestelde vraag. Maar ook de moeilijkste om te beantwoorden. Dat is waarom we het antwoord voor het laatst bewaard hebben. In het algemeen zijn wij van mening dat elke prijs een reden heeft. Goedkopere producten worden goedkoper gebouwd of goedkoper verkocht. Dus het maken van een prijs vergelijking is alleen zinvol als je alles in overweging neemt. En dat is waar marketing komt kijken. Wat weet u echt over het product dat u bereid bent te kopen?

Funtear produceert trailers op klantwens en op maat. Wij zijn een klein productiebedrijf waar de meeste componenten handgemaakt zijn in kleine series. Elke vergelijking met standaard productie-eenheden is niet echt zinvol. Wij zijn trots op ons product. We maken het een ander product dan van elke andere producent. We hebben onze eigen chassis, onze eigen ramen, onze eigen deuren, onze eigen vloeren en onze eigen gefelste segmenten. We maken onze eigen ontwerpen en we doen precies wat u wilt dat wij bouwen. Wij kunnen eindeloze variaties maken. Wat is belangrijk voor u? Heavy Duty voertuigen hebben behoefte aan een zwaar chassis! Wij bezuinigen niet op een begroting als er veiligheid op het spel staat! En zo kunnen we uren praten over de keuzes die we maken.

De prijs van uw Funtear hangt af van een heleboel verschillende keuzes die eerst gemaakt moeten worden. De meest zichtbare keuze is de keuze voor een shell type. De klassieke aluminium shell of die van cederhout of de glasvezel versie? De productietijd van de aluminium versie is het langst in tegenstelling tot de glasvezel die de minste tijd vergt. Dus de aluminium versie neemt het meeste uit uw budget waar de glasvezel het minst kost met de red ceder in het midden.

Om een aantal richtprijzen te geven kant-en-klare basisversies:

 • Funtear Teardrop begint bij € 19.500
 • Funtear Woody begint bij € 21.500
 • Funtear Fiber begint bij € 19.500
 • Funtear Reet Petite begint bij € 29.275
 • Funtear Retro Alu Travel begint bij € 39.625
 • Funtear Foodtrucks begint bij € 22.950
 • Funtear Streamcamper begint bij €34.950
 • Funtear Mansion begint bij € 62.950
 • Funtear Pod begint bij € 17.500
 • Funtear SnailR begint bij € 90.000
 • Funtear High Five begint bij € 89.000

Prijzen EXW ex BTW.